El refugi

Estufa de llenya

S'aprofita la llenya de la finca

Lliteres confortables

Adaptables de 1 a 8 persones

Espai multifuncional

Per esbarjo i treball

El Refugi de Son Negre és un refugi que forma part d'una explotació agrària. Té la voluntat de donar valor a una finca petita d'uns 4.000 m2 que queda lluny de la resta de finques de l'explotació dedicades a l'agricultura i la ramaderia. Per això va quedar en desús, i ara ha tengut l'oportunitat de reformar-se i canviar l'ús a refugi. Així podrà ser compartit per ser gaudit per qui aprecia el món rural tal com és, sense artificis ni grans luxes.

Part dels beneficis de la comercialització del refugi es reinvertiran en el manteniment de les finques, sembrant arbres, principalment garrofers i figueres. Són arbres que els seus fruits tant serveixen per comercialitzar com per alimentar a les ovelles.

Antigament, quan a Mallorca bàsicament només hi havia agricultura, s'aprofitava cada racó de cada finca per produir productes agrícoles. Aquesta finca tenía figueres i figueres de moro durant un temps, però van anar envellint i morint. El darrer que s'hi va sembrar van ser melons, a la part de baix de la finca, després de les alzines. Donada la baixa rendibilitat de la producció agrària la finca es va abandonar als anys setanta del segle passat.

Amb el temps la terra nua abandonada es va anar regenerant sola. Van néixer ullastres que són els arbres pioners dels boscos, i després mates. Les alzines ja hi eren i les llavors es van repartir davall alguna mata on ara ja s'hi pot descobrir alguna petita alzina. Si et passeges per la finca i observes apreciaràs com es forma un bosc.

Refugiar-te a la finca

Ara quan arribes veus un bosc jove, el silenci es confon amb el cantar dels ocells. La finca és petita tot i que la disposició irregular dels arbres i l'explanada de la part més baixa permet perdre's entre les branques d'un bosc delimitat.

Refugiar-te a la caseta

La caseta és per guarir-te, a l'hivern del fred devora la ximeneia i a l'estiu a l'ombra, tot i que no faria falta perquè d'ombra n'hi ha una davall cada arbre.

La caseta disposa de:

  • Habitació compartida amb lliteres amb capacitat per a 8 persones

  • Bany i dutxa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda

  • Lavabo

  • Sala funcional amb xemeneia i cuina

  • Wifi

Els exteriors són ideals per a realitzar activitats respectuoses amb la naturalesa a l'aire lliure.

Reserva i contacte